Walter Capiau komt op voor de N-VA

Walter Capiau stapt in de politiek. Op 18 mei 2003 komt hij bij de federale verkiezingen op voor de N-VA van Geert Bourgeois. Capiau krijgt in West Vlaanderen de tweede plaats op de kamerlijst en duwt de senaatslijst.

Foto: gezellig onderonsje met Walter Capiau (N-VA), Margriet Hermans (VLD) en Willy Sommers

Walter Capiau (25 okt. 1937) begon z'n loopbaan als godsdienstleraar, maar kwam al gauw terecht bij de toenmalige BRT.

Hij begon z'n indrukwekkende mediacarrière bij de BRT-radio, waar hij het populaire radioprogramma de 'Capriolen' van Walter Capiau presenteerde. Hij ontving hiervoor in 1972 de Radio Oscar.

Iets later maakte hij de overstap naar de televisie wat hem kijkcijferkanonnen als 'Tienerklanken', 'Magesien', 'Binnen en buiten', en natuurlijk 'Hoger Lager' opleverde. 1989, het jaar waarin hij besloot Mike en Guido naar Vilvoorde te volgen. Hij kreeg meteen het programma 'Rad van Fortuin' toegewezen. Dit programma heeft hij vele jaren gepresenteerd totdat hij de fakkel aan Bart Kaëll doorgaf. Hij werd tevens het gezicht van populaire programma's als : 'De Walters Verjaardagshow', 'De Kinderacademie', 'Het 3 stedenspel', '1-2-3 show' en het moppenprogramma 'HT&D'. HT&D bracht vooral billenkletsers van formaat. De moppen werden in het programma door overwegend bekende Vlamingen getapt.

Verder heeft Walter Capiau zijn eigen firma, welke televisieprogramma's maakt onder de naam 'Capiau Projects', deze firma organiseert ook reizen en zorgt voor diverse artiesten zoals 'Sergio & the ladies'. Walter Capiau staat ingeschreven als 'gedelegeerd bestuurder' van de firma Capiau Projects NV.

Links:

Capiau Projects:

http://www.capiauprojects.be/

Fragment uit HT&D:

http://www.vtm.be/tv/index_programma_glimmerenglatter_multimedia2.htm

Foute antwoorden uit het rad van fortuin:

http://club.euronet.be/patrick.verboven/The-House-of-Lists/radvanfortuin.html

KG-redactie

Maandag 10 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis