Bush laat cyber-oorlogsstrategie ontwikkelen

Met alle wapengekletter de laatste weken zal het u niet echt verwonderen dat er ondertussen ook mensen aan het werk gezet zijn om een scenario uit te denken voor een eventuele cyberoorlog.

Al in juni verleden jaar heeft president Bush een directieve ondertekend voor de uitwerking van zulke oorlog, zo bericht de Washington Post die zich beroept op bronnen binnen de Amerikaanse regering. Dat het een en ander met de grootste geheimhouding omringd wordt, zal niemand uiteraard verbazen.

Wat we wel weten is dat experten van de regering en het ministerie van Defensie een verregaande strategie moeten bedenken voor de inzet van cyberwapens; zij moeten o.a. vastleggen onder welke voorwaarden een cyberaanval ontketend kan worden, wie zulke aanval autoriseren zal, en onder welke omstandigheden zulke aanval als legitiem beschouwd mag worden. Het moet opgemerkt dat heel wat experts tegen zulke cyber-aanval zijn. Want een aanval lokt tegenaanvallen uit, en die zullen niet alleen het Amerikaanse militaire apparaat treffen, maar de burgers overal ter wereld.

http://www.cnn.com/2003/TECH/biztech/02/07/arms.cyber.reut/index.html

http://www.netties.be

KG-redactie

bron: neTTies

Maandag 10 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis