MPAA in strijd tegen piraterij 

MPAA (Motion Picture Association of America), het film-broertje van het RIAA, voelt de druk van piraatfilms die via het internet verspred worden, steeds maar groter worden. Deze week kondigde deze belangengroep dan ook enkele nieuwe initiatieven aan.

Eerst en vooral worden nogmaals een aantal mensen voor de rechter gesleept voor het illegaal downloaden van films. Hoeveel dat er zijn, wil de MPAA niet zeggen, en evenmin welke ruilnetwerken ditmaal onder vuur genomen werden. Die processen gaan vergezeld van een campagne in de kranten. Op paginagrote advertenties wordt een vinger getoond die op een muis klikt, met daarnaast in rode koeieletters: "Is this you"? met daaronder een lange lijst met namen van gebruikers en ip-adressen zoals u die kan vinden op ruilnetwerken zoals Kazaa, eDonkey, DirectConnect, Grokster, Lime Wire. "If you think you can get away with illegally trafficking in movies, think again" zegt de advertenties.

Een derde initiatief is de aankondiging dat u binnenkort bij de MPAA gratis software zal kunnen downloaden, waarmee u een harde schijf kan afscannen op zoek naar media en P2P bestanden. De bedoeling is dat ouders die gebruiken op de computer van dochter- of zoonlief. (met daarachter natuurlijk de dreigende boodschap: denk eraan, pa en ma, u bent aansprakelijk als uw kroost aan piraterij doet!). Leuk(?) vonden wij dit citaat van een woordvoerder van de MPAA: "de software zal enkel de bestanden identificeren, niet automatisch wissen". Gelukkig maar - zoon en dochterlief zouden wel eens erg ongelukkig kunnen zijn als pa en ma die software op hun pc loslieten...

Nieuws: news.com.com

Bron: Netties.be

Woensdag 17 November 2004

 
©2002 Koen Godderis