De volgende internet-oorlog

De geruchten doen al lang de ronde over een nakende strijd tussen Microsoft en Google. Eerst was er de bewering dat Google een eigen browser zou uitbrengen. Een bewering die ferm ontkend wordt door Google, maar die nog altijd als een mogelijkheid beschouwd wordt door waarnemers.

En dan was er de aankondiging dat Google ook een desktop-search tool zou uitbrengen. Een bericht dat door vele internauten op wantrouwen onthaald werd, omdat het een bedreiging zou kunnen betekenen van hun privacy.

Deze twee berichten, al dan niet waar, zouden betekenen dat zoekmachine Google Microsoft zou aanvallen op de twee domeinen waar Microsoft sterk staat: de browser, en de desktop. Nu volgt er dan weer een bericht dat de omgekeerde situatie weergeeft, namelijk dat Microsoft zich begeeft op het domein van de zoekmachines, en daarmee onder de duiven van Google zou schieten.

Donderdag werd in elk geval de eigen zoekmachine van MSN voorgesteld, MSN Search. Het is nog een experimentele versie (1), beschikbaar in 11 talen in 25 landen. Volgens Microsoft zouden er meer dan 5 miljard webpagina's afgezocht worden om de resultaten aan te bieden, waarmee de softwaregigant dus een streepje hoger staat dan Google, die er 'slechts' 4 miljoen afbaldert. Bij de zoekmachine van MSN heeft u ook verschillende gespecialiseerde zoekmogelijkheden: informatie, woordenboek, encyclopedie, en uiteraard ook on line winkels - het moet opbrengen, nietwaar?(2) en (3) Volgens de discussie bij Search Engine Watch (4) zou de nieuwe zoekmmachine in elk geval al een paar steekjes laten vallen.

Nieuws: beta.search.msn.com, fr.news.yahoo.com, theregister.co.uk, forums.searchenginewatch.com

Bron: Netties.be

Dinsdag 16 November 2004

 
©2002 Koen Godderis