Nieuw: VB radio- en TV-zender

Vlaanderendigitaal.com is een nieuw internationaal digitaal multimediaplatform van het Vlaams Belang op initiatief van Jurgen Verstrepen.

De grootste politieke formatie van Vlaanderen wil via deze weg het beste op vlak van online radio, tv, video, mp3, mpeg4 en veel meer aanbieden via het internet. Vlaanderen moet volgens het Belang op internationaal vlak een plaats verwerven in digitale media. Uitvalbasis voor dit digitale platvorm is het Verenigd Koninkrijk.

Vlaanderendigitaal.com is een internationaal project en doet beroep op leveranciers in Groot-Brittannië, België, de Verenigde Staten, ....

Het initiatief kan best als reactie beschouwd worden op de muilkorverij, censuur en manipulatie van de overwegend linkse media in Vlaanderen tenminste als het over nieuws van het Vlaams Belang gaat.

In een eerste reportage met Filip Dewinter vanuit het Vlaams Parlement valt dit ook te zien op VB TV ofte Vlaams Belang TV.

De 2 digitale radio's van Vlaanderendigitaal.com zijn in oprichting:

-VB radio: overwegend Nederlandstalige muziek. In de eerste fase nonstop muziek, 24/24 uur. Daarna afgewisseld met informatie.

-Flanders Nation: het internationaal broertje van VB Radio. Eigentijds, trendy, dynamisch.. zonder een leeftijd uit te sluiten. Op deze Digitale Radio zal je zowel Nederlandstalige en Engelstalige programma's kunnen beluisteren.... vandaag 24/24 uur muziek. Een internationaal kanaal, onafhankelijk ambassadeur van Vlaanderen in de wereld van lifestyle en hedendaagse eigentijdse cultuur.


Vandaag op het web, in de nabije toekomst volledig DR klaar om doorgestuurd te worden via sat, DR-T, Drm ...

Vlaanderendigitaal.com wil toegang geven aan alle politieke partijen, politici, in de regio Vlaanderen om hun stem -in beeld en geluid- te laten horen en zien aan Vlaanderen en de wereld. Als het aan het Vlaams Belang ligt wordt Vlaanderendigitaal.com hét multimediaplatform van 'the freedom of speech'.

Hoe de andere media en politieke partijen reageren valt nog af te wachten. Toen het VB in een recentelijk verleden via korte golf vanuit het buiteland wekelijks 2 uur on air ging met het programma Zwart of Wit moest men na enige tijd uit de lucht wegens problemen met de plaatselijke autoriteiten. Niet dat deze autoriteiten autonoom optraden, maar na luid protest van enkele Belgische politici kreeg het Vlaams Belang problemen. De Duitste Overheden werden ervan beschuldigd zendtijd te geven aan een propagandazender à la radio Milles Collines. Radio Milles Collines was indertijd een radiozender die opriep tot volkerenmoord in Rwanda.

Voor het VB15660-project werd het Vlaams Belang overigens door het voormailige VCM veroordeeld. Jurgen Verstrepen werd veroordeeld tot 12500 euro boete voor diverse inbreuken op de Vlaamse mediadecreten. Vrij vreemd, gezien de zender uitzond vanuit het buitenland, evenals de internetuitzendingen. De zaak tussen het VCM en Jurgen Verstrepen loopt nog.

Link: http://www.vlaanderendigitaal.com

KG-redactie

Zondag 02 April 2006

 
©2002 Koen Godderis