Stoorzenders toegestaan

Ergert u zich ook zo erg aan al die mobieltjes die erg storend rinkelen wanneer u rustig in bioskoop of theaterzaal zit? Wel, wij hebben goed nieuws voor u. Althans, als u in Frankrijk woont.

Het is een kleine moeite om beleefdheid in acht te nemen, en de gsm even af te zetten vooraleer u het theater binnenstapt. Blijkbaar vertonen de meeste mensen die elementaire vorm van beleefdheid niet. En voor hen zal voortaan in Frankrijk de regel gelden: "wie niet horen wil, moet voelen". De Franse overheid heeft namelijk een beslissing van ART (de Franse tegenhanger van het Belgische BIPT, de telecomregulator) goedgekeurd waarmee de installatie van stoorzenders voor mobiele telefoons in spektakelzalen voorgesteld werd.

De stoorzenders zijn wel aan twee voorwaarden onderworpen: zij mogen de ontvangst buiten de zalen niet verstoren, en noodoproepen moeten nog altijd mogelijk zijn. Gaan we nu met zijn allen naar Frankrijk moeten trekken om rustig naar een voorstelling (film of andere) te kunnen kijken? Of gaan we met zijn allen lobby'en dat er ook hier ten lande zoiets gebeurt? Want op elementaire beleefdheid moeten we blijkbaar niet rekenen... Hoe de telecomoperatoren en de bioskoopzalen zelf reageren, leest u in de tweede link.

Nieuws: fr.news.yahoo.com (1), fr.news.yahoo.com (2)

Bron: Netties.be

Woensdag 13 Oktober 2004

 
©2002 Koen Godderis