VRT veroordeeld wegens uitspraken Chris Dusauchoit 

Deze namiddag werd de klacht van Vlaams Volksvertegenwoordiger Ludwig Caluwé tegen de VRT over de uitspraken van VRT-presentator Chris Dusauchoit over de moord op Pim Fortuyn in het radioprogramma “Café Terminus” van 26 dec. 2002 ontvankelijk en gegrond verklaard.

De Vlaamse Kijk-en Luisterraad voor Radio en Televisie heeft kennis genomen van de uiteenzitting van Vlaams Volksvertegenwoordiger Gerald Kindermans, die de van een operatieve ingreep herstellende collega Ludwig Caluwé verving, evenals van de standpunten van de VRT.

De Raad oordeelde dat de klager wel degelijk een belang kon laten blijken en besliste dat de uitspraken van de heer Dusauchoit die gezegd had een geen slecht gevoel te hebben bij de moord op Pim Fortuyn en deze beschouwde als het voorkomen van erger, niet kunnen en schadelijk zijn voor minderjarige luisteraars.

De VRT werd veroordeeld om de tekst van de beslissing van de Raad voor te lezen in een nieuwsuitzending.

Ludwig Caluwé en Gerald Kindermans: Het is duidelijk dat de Raad met deze beslissing aangeeft dat het niemand geoorloofd is om publiekelijk aan te zetten tot geweld.

KG-redactie

Dinsdag 04 Februari 2003

 
2002 Koen Godderis