Blijft Rob Stenders bij Yorin FM?

Eerder dit jaar verkocht RTL Nederland Yorin FM aan haar rechtstreekse tv-concurrent SBS Broadcasting Group. Reden? Yorin FM maakte naast RTL FM, een andere landelijke radiozender uit het RTL-huis, teveel verlies. Hoewel RTL een internationaal kapitaalkrachtig bedrijf betreft, mocht een verder behoud van Yorin FM naast RTL FM niet baten.

Dit had niet alleen gevolgen voor de aandeelhoudersstructuur, maar ook inzake radioprogrammering. Nieuwe radiobazen, nieuwe radiowetten. Kort na de overname door SBS lieten heel wat dj's van Yorin FM weten dat ze er de brui aan zouden geven, want ze konden zich helemaal niet vinden in de nieuwe aangekondigde radiokoers. Radiodj's Henk Westbroek, Robert Jensen en Rob Stenders lieten in dat verband al van zich horen. Over laatstgenoemde is er trouwens meer nieuws, want een beslissing over het al dan niet verdere verblijf van Stenders zou nakende zijn. De ochtenddj van Yorin FM zegt in Volkskrant Magazine dat hij deze week besluit of hij al dan niet voor Yorin FM blijft dj'en.

Aanvankelijk vertelde Stenders nog dat hij op 17 maart zou stoppen bij de zender. Het is een publiek geheim dat Robs liefde nog altijd uitgaat naar zijn ex-werkgever VARA (3FM). De ochtendjock van Yorin FM vindt zichzelf niet passen in de ideeƫn van SBS over het radiostation. "Toen ik las wat SBS van plan was, zei ik dat de directie mijn naam beter kon doorstrepen. Als je kiest voor een format met weinig gesproken woord en veel veilige muziek, heb je niks aan mij. Ik beroep me op een overeenkomst met RTL waarin staat dat mijn vrijheid op de zender gegarandeerd is." En laat dit nu net iets zijn wat Rob jarenlang bij 3FM ook had...

KG-redactie

Dinsdag 14 Maart 2006

 
©2002 Koen Godderis