Geen Vlaamse Berlusconi volgens Ernst & Young

Er is geen dominante speler in de Vlaamse mediasector. Althans niet volgens het onderzoeksbureau Ernst&Young. Dirk Van Mechelen, Vlaams mediaminister, huurde deze consultant in om te onderzoeken of er nu al dan niet gevreesd moeten worden voor een mediaconcentratie.

Het onderzoek werd geleid door Jo Sanders, partner bij Ernst & Young. In een vorig leven was Jo Sanders de nummer 2 bij De Persgroep na het intreden van Christian Van Thillo (foto: uiterst rechts). De studie, die in het Vlaams Parlement werd voorgesteld aan de volksvertegenwoordigers, moet aantonen dat er geen problemen zijn in de verdeling van het Vlaamse medialandschap. Het was vooral de toenmalige topman van de VRT, Bert De Graeve, die de kat de bel aanbond over de rol van vooral De Persgroep met haar participaties in het hele medialandschap.

Minister Dirk Van Mechelen (VLD) liet door het consultancybureau Ernst & Young onder leiding van Jo Sanders een knipperlichtmodel uitwerken. Momenteel staat het licht op groen maar minister Van Mechelen wil toch nog een akkoord met de sector en met de politiek om ontsporingen te vermijden.

KG-redactie

Dinsdag 04 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis