Tony Mary vs Jurgen Verstrepen

De gedelegeerd bestuurder van de VRT, Tony Mary, heeft vorig jaar klacht ingediend tegen volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen. Zo staat te lezen op de weblog van het Vlaams Parlementslid. De klacht komt er naar aanleiding van een artikel op de weblog van Jurgen Verstrepen over de VRT dat op 19 april 2005 verscheen.

Jurgen Verstrepen: "Na een drukke dag commissie media nog even langs de politie. Ik dacht: lap, weer een boete of zo.. Groot was mijn verbazing omdat de politie Antwerpen Zuid mij moest verhoren wegens een klacht die tegen mij is ingediend bij Parket van de procureur des Konings in Brussel. Verhoor is niet doorgegaan vanwege statuut volksvertegenwoordiger, onschendbaarheid....". "Ik heb inzage gekregen: Klacht, aangetekend ingediend (ref S.66.0/75364-LS/EJ) op datum van 17 mei 2005 door de VRT, persoonlijk ondertekend door dhr. Tony Mary "...wegens oproep tot verstoring van de VRT... op basis van een artikel op de website van dhr. Jurgen Verstrepen met adres ww.jurgenverstrepen.be. PVnr. BR 41.99.1116/05. Parket v/d prucureur des Konings." "Hallo? Wie denkt Tony Mary wel te zijn? Ik kom hier morgen op terug... moet nu op stap in Antwerpen..."

Tony Mary beweert in naam van de VRT dat Jurgen Verstrepen opriep tot verstoring van de VRT. Uit het desbetreffende artikel valt niet echt op te maken of dit wel degelijk zo is. Het betreft eerder een aanklacht tegen de VRT dan een oproepen tot verstoring van de VRT. Wat Tony Mary met deze klacht wil bereiken is niet duidelijk. Het is evenwel niet de eerste keer dat Tony Mary zijn boekje te buiten gaat. Zo haalde hij begin dit jaar al eens zwaar uit naar de VMMa wat hem een flinke uitbrander opleverde van de kant van de Vlaamse Regering en Mediaminister Bourgeois in het bijzonder.

Een aanklacht van een door de bevolking betaald hoofd van een openbare instelling tegen een Vlaams volksvertegenwoordiger die op zijn beurt 1/4 de van de financiers van de aanklager vertegenwoordigt? Dit is nooit eerder gezien. Hier is het laatste woord ongetwijfeld nog niet over gezegd en geschreven, want het betreft alles op de keper beschouwd een klacht niet enkel en alleen tegen Dhr Verstrepen, maar tegen het Vlaams Belang en zijn 1 miljoen kiezers.

Artikel: jurgenverstrepen.typepad.com, Laatste Nieuws

KG-redactie

Vrijdag 10 Maart 2006

 
©2002 Koen Godderis