Het anti-trust proces van Microsoft

Het houdt niet op, die processen die tegen Microsoft gevoerd worden. Op de langen duur zouden we nog medelijden moeten gaan krijgen met de softwaregigant. Of niet?

Na het anti-trust proces waarbij de koppeling van browser met het Windows besturingssysteem centraal stond, is het dit keer de beurt aan de koppeling media-player / Windows OS. Dit keer werd de klacht ingedient door de Europese Commissiee. En blijkbaar heeft Microsoft geen goed oog in de afloop van die klacht, want het zou, aldus dit bericht bij The Register, bezig zijn aan een versie van het Windows OS zonder Windows Media Player. Volgens een woordvoerder van Microsoft zou men nog altijd hopen op een minnelijke schikking, maar "je weet maar nooit..."

Donderdag en vrijdag worden de debatten verder gezet, en de rechter zou binnen de 2 maanden een vonnis laten volgen. In elk geval is het zo dat dit keer het proces er niet gekomen is als het al te laat was: de concurrentie voor Windows Media Player (o.a. Real Player) is gelukkig nog altijd alive and kicking.

Nieuws: theregister.co.uk

Bron: Netties.be

Donderdag 30 September 2004

 
©2002 Koen Godderis