Koen's weekboek 21-12-2006

Hey,

het is nu 23u00 en moet vlug nog iets in orde brengen op de pc. Maar alvorens hiermee de dag af te sluiten nog even een weekboekske maken. Dat moet zowat 3 eeuwen geleden zijn dat er hier nog zoiets stond. Daar moest maar eens verandering in komen. Bij deze ...

De dagen lopen op hun einde. Ze verkorten. Het wordt kouder. Tijden van bezinning. Tijden om ook je geliefde te zeggen hoeveel je van hem of haar houdt. Ik heb in het verleden momenten meegemaakt, meer wel dan niet, dat ik alleen was. Geen geliefde op kerst en nieuwjaar. Niet dat dat daarom het einde van de wereld hoeft te zijn, maar als je dan echt samen bent met iemand die je graag hebt en ziet, én op kerst en nieuwjaar samen mee kunt zijn, dan is dat mooi meegenomen.




Het gaat goed met me, en daar heeft mijn partner veel mee te maken. Op een moment dat het voor mij allemaal niet meer hoefde, kwam ze in mijn leven. Het heeft geen haar gescheeld of we spraken niet met elkaar af. Ik had eigenlijk een voldoende grote vriendenkring en "nogmaals" iemand vreemds leren kennen ... Daar had ik geen behoefte aan. Meer nog, ik had alle vertrouwen om ooit nog eens iemand tegen te komen waarmee het relationeel echt klikte "met vonken en al" verloren. Ik was er niet op zoek naar. Ik had zoiets van: oh, het komt misschien ooit nog wel eens. En toen kwam Kris op het onverwachts in mijn leven. Van de eerste avond zat het goed in het romantische Brugge. We zijn nu al enige tijd samen in serieuse relatie. Ben blij met het liefdesgeluk dat ons overvalt. Bij deze van de gelegenheid gebruik maken om jullie ook een bijzonder 2007 toe te wensen met het nodige liefdesgeluk.




Ja, 2007, een nieuw jaar! Al wat voornemens gemaakt? Ik in elk geval niet. Want van voornemens komt gewoonlijk niet veel in huis. Het is gewoon een kwestie van je best doen op alle vlakken en hopen dat het geluk dat je overvalt ook in dat jaar blijft duren. Veel van dat geluk heb je zelf in de hand, maar natuurlijk niet alles. Niemand is vrij van tegenslagen in zijn of haar leven. Ik wens dan ook iedereen voorspoed in 2007. Geniet vooral van alles rond je heen. Er zijn zoveel dingen waar we niet bij stil staan die ons elke dag de nodige levensvreugde bezorgen. Een wandeling maken in deze koude dagen, het aanschouwen van de kerstman en kerstboom, een goeie film bekijken, etc ... Zoveel dingen te beleven in deze wereld. Voor mij is een dag steeds tekort. Ook buiten de kerstperiode. Gewoon omdat het leven zoveel te bieden heeft en ik nog zoveel wil doen in het leven.

Laten we ook hopen dat er wat minder oorlog in 2007 zal zijn, maar ik heb op dat vlak geen al te positieve blik naar de toekomst toe. Door de globalisering van onze economie wordt arm alsmaar armer en rijk alsmaar rijker. De Ikea's, Makro's en Aldi's betekenen niet alleen de dood voor de mondiale, maar ook voor voor onze lokale Vlaamse economie. En het toppunt is, de mensen beseffen het niet eens. Het geld dat in deze vestigingen binnenkomt, wordt verpatst naar enkele buitenlandse miljardairs terwijl er niets terugvloeit in onze Vlaamse economie. Met kleinere Vlaamse eigenaars is dat wel het geval. Nu ja, ze doen maar. Er zijn diverse maatregelen mogelijk om de kleinere marktspelers in een land te beschermen, maar men doet er niets aan. Tja, dat men maar doet hé. Men zal het resultaat daarvan wel zien. Vlaanderen zal door buitenlandse aandeelhouders tot op de laatste eurocent leeggezogen worden. En niet alleen Vlaanderen, maar de hele wereld.

Op economisch vlak geen goede vooruitzichten. En ook politiek gezien is het in Vlaanderen huilen met de pet op. Dit land wordt al minstens 20 jaar onbekwaam bestuurd. Ook op vlak van onze handel en wandel. Nee, op economisch vlak zie ik geen goede vooruitzichten. Er gaan nog veel mensen rare ogen opentrekken met de toenemende globalisering van de wereldeconomie. Jammer maar helaas dat de mensen daar niet van wakker liggen, want het is nochtans bijzonder belangrijk voor het bouwen aan een goeie economie in Vlaanderen.

Enfin, laten we hopen dat 2007 een goed jaar mag worden op alle vlakken, ook voor jou.

Schol, en prettig eindejaar!

Koen Godderis

Donderdag 21 December 2006

 
©2002 Koen Godderis