PDA: de clash der Titanen? 

U kan met een gerust hart zeggen dat Microsoft de marktleider is op het gebied van de PC. Besturingsssyteem, allerlei desktop software, en zelfs multimedia: Microsoft heeft overal wel een dikke vinger in de pap te brokkelen.

Maar op het gebied van de PDA en de mobiele telefoon staat Microsoft niet echt ver. En als u de jongens uit Redmond een beetje kent, dan weet u dat dit hen natuurlijk de ogen uitsteekt, en zij binnen de kortste keren ook deze markt willen veroveren. En dus zal u in de toekomst steeds meer berichten vinden over Microsoft producten voor het mobieltje. Microsoft wil immers haar software in zoveel mogelijk mobieltjes krijgen, en zeker en vast vermijden dat die markt haar afgesnoept wordt door Apple. Apple heeft namelijk met zijn iPods een grote voorsprong; waarnemers voorspellen dat mobiele telefoons in de toekomst dezelfde mogelijkheden zullen hebben als de draagbare muziekplayers. Het bedrijf dat zijn software voor het afspelen van video en muziek op de meerderheid van de handtoestellen kan krijgen, zal niet alleen winnen op het gebied van software, maar haalt ook nog een andere vis binnen: de downloaddiensten voor muziek, een enorm bloeiende markt.

U ziet het: voor ons is een draagbaar muziekspelertje gewoon fun, voor de heren en dames in de IT wereld is het grote business, waar een strijd op leven en dood geleverd wordt..

Nieuws: geek.com

Bron: Netties.be

Woensdag 15 September 2004

 
©2002 Koen Godderis