Microsoft Longhorn

Volgens een artikel in CNet zou de nieuwe versie van het Windows OS, die nog altijd de codenaam Longhorn draagt, verschillende tools bevatten die IT-managers groot plezier zullen doen.

De laatste tijd worden steeds meer gadgets op de werkvloer gebruikt: flash drives, iPods, en andere spullen mét en zonder draad. Die worden gebruikt om grote hoeveelheden gegevens op de slaan, en dat kan natuurlijk een enorm risico inhouden voor de bedrijven. Werknemers kunnen zo immers aan de haal gaan met vertrouwelijke documenten. Maar er is ook het gevaar dat op deze manier virussen en andere schadelijke software op het netwerk belandt.

Bij vele overheidsdiensten en het Amerikaans leger is ondertussen het gebruik van zulke spullen tijdens de werkuren verboden, en steeds meer bedrijven voeren deze regel in. Maar er is natuurlijk nog een groot verschil tussen iets verbieden, en kunnen voorkomen dat het ook gebruikt wordt. Zoals gezegd: de nieuwe versie van Windows, Longhorn, zou dus controle bieden over het gebruik van zulke toestellen. Helaas is het nog even wachten op Longhorn, want telkens opnieuw schuift Microsoft de lanceringsdatum voor zich uit. Maar wellicht zullen er snel wel derden volgen die een dergelijke technologie ontwikkelen....

Nieuws: news.com.com

Bron: Netties.be

Dinsdag 14 September 2004

 
©2002 Koen Godderis