Bart Wellens wereldkampioen veldrijden 2003

Bart Wellens heeft voor de eerste keer in z'n nog jonge carrière de wereldtitel veldrijden bij de eliterenners veroverd. Hij won op een verbluffende wijze het wereldkampioenschap in het Italiaanse Monopoli.

Wellens (24) kende zondag een superdag en duldde geen enkele tegenstand. Op een lekke band in de 2de ronde na kwam z'n wereldtitel nooit in gevaar. Bart Wellens won in 56.43" voor Mario de Clercq die op 38" het zilver pakte en voor Erwin Vervecken die het brons voor z'n rekening nam. Verder werd de top 5 vervolledigd met andere Belgen. Ben Berden werd 4de en een ontgoochelde Sven Nys die alles op dit WK had gezet werd 5de. Na de wedstrijd verklaarde hij geen superdag te hebben gekend in tegenstelling tot alle andere wedstrijden van januari. Verder werd Francis Mourey (Fra) zesde, thuisrijder Pontoni zevende en Tom Vannoppen achtste en laatste Belg.

De Nederlanders waren dan wel niet succesvol bij de eliterenners. In andere categoriën waren ze dat echter wel. Daphny van den Brand zegevierde bij de elite vrouwen en Lars Boom bij de junioren.

KG-redactie

Zondag 02 Februari 2003

 
©2002 Koen Godderis