Betrapt met 12.000 valse dvd's 

Dit verhaaltje bij The Register lijkt een fait divers, maar het zette ons toch aan het denken. Het verhaal gaat aldus: in de VS hebben MPAA (Motion Picture Ass. of America - het RIAA van de filmwereld) en de Los Angeles politie samen een grote benden opgerold die dvd's vervalsten.

De LAPD hield een automobilist aan omdat de nummerplaten van zijn wagen vervallen waren; bij de identiteitscontrole kon hij geen rijbewijs voorleggen, en gaf een valse geboortedatum. De politie ging daarop het voertuig doorzoeken, en vond daarbij sporen die wezen op mogelijke DVD piraterij. Bij het daaropvolgende onderzoek bij de man thuis, werden 12.000 piraat dvd's gevonden, 42 dvd-schrijvers, en 20 videotoestellen. Drie personen werden gearresteerd. Hieruit kan u natuurlijk het volgende concluderen: wie aan piraterij doet, zorgt maar beter dat zijn autopapieren in orde zijn! Maar alle gekheid op een stokje - wij keken toch verbaasd op bij dit nieuwe staaltje van de bevoegdheden van het MPAA, en kregen visioenen van medewerkers van deze belangenorganisatie, die in het zwart met een grote MPAA op de rug van hun hemd, mee hielpen aan de inval, de revolver in de hand. Een beetje verregaand, niet?

Maar om toch nog even serieus te worden: dit verhaal bewijst dat de échte piraterij nog altijd niet op het internet zit, waar individuele burgers af en toe iets illegaals uitspoken, maar bij de grote jongens, die massaal valse cd's en dvd's verkopen.

Nieuws: theregister.co.uk

Bron: Netties.be

Vrijdag 10 September 2004

 
©2002 Koen Godderis