Witte vlaggen en linten tegen de oorlog

Gezien de ongeziene massieve oorlogsvoorbereidingen van de VS-regering tegen Irak wordt het nu tijd om wereldwijd een zichtbaar teken van protest te uiten tegen deze oorlog.

We zullen witte vlaggen aan onze appartementen en huizen en kantoren en witte linten aan onze wagens aanbrengen om ons NEE tegen deze oorlogsvoorbereiding uit te drukken. Deze eenvoudige demonstratie is spontaan ontstaan en heeft geen enkele connectie met enige ideologische of politieke partij. Deze actie zal wel moeten opvallen in onze straten en in de media en zal de diepe afkeuring van het grootste deel van de mensheid tegen deze oorlog demonstreren. Stuur deze boodschap door naar al je vrienden. En breng zelf een witte vlag aan aan je raam en een wit lint aan je wagen. Bedankt.

Het bovenstaande betreft een protest-mailtje dat zich razendsnel verspreidt via heel wat mailboxen. We zijn alvast benieuwd naar het effect van deze oproep. Volgens diverse bronnen wordt een aanval tegen Irak voor halfweg februari gepland.

KG-redactie

Dinsdag 28 Januari 2003

 
©2002 Koen Godderis