Koen's weekboek 21-07-2006

Hallo Toppertjes,

21 juli 2006, de nationale feestdag zit er op. Een dag die me eigenlijk geen bal kan schelen, want ik voel me geen Belg, maar Vlaming. En elk jaar datzelfde gezaag van onze Berten op TV begint ook flink tegen te steken. Hij die het gezaag van Boedewèn (zijn voorganger) met brio verder zet. Hoe rapper dat dit land hier gesplitst is hoe beter, want België wat stelt dit land in godsnaam nog voor? De visie van onze zuiderburen staat telkens haaks op die van de Vlamingen. En dat hypothekeert de maximale expansie en optimale werking van Vlaanderen. Ik heb niets tegen het koningshuis, maar een splitsing van België zou geen slecht gedacht zijn. En zo wordt onze Vlaamse leeuw dan toch nog ooit het nationale volkslied.

Even zeggen dat ik deze voormiddag niet zo veel uitgespookt heb, want ik kon niet weg van de pijn in de borststreek en onder de schouderbladen. Bij elke beweging kreeg ik pijnscheuten. Heb wel al eens meegemaakt dat het pijn deed in de borststreek, maar zo erg als vanmorgen nooit eerder meegemaakt. Wist ook niet van waar het voortkwam. Lag het aan het hart? Ik vrees van niet, want heb al alles meegemaakt waar je razendnerveus van wordt (scheiding, gebroken relaties, professionele druk, etc ...) , dus van veel lig ik echt niet meer wakker hoor. Ik heb het overigens op alle vlakken ook niet meer zo moeilijk en de last van vroeger is beperkter geworden. Dat schept af en toe zelfs een aangenaam gevoel. Zeker als je weet dat je ooit veel erger hebt meegemaakt. Dus, hart? Dat kon het niet echt zijn.

Slokdarm en maag ... hmmmm ... daar zit wel iets in. Enkele jaren geleden heb ik vreselijk moeilijke momenten meegemaakt. Toen het uitraakte met mijn vriendin na 2 jaar, dat waren geen lachedingen. Op 't zelfde moment kwam daar nog iets anders bij, etc ... etc ... Sindsdien heb ik een ambetante gevoelige maag gekregen. Dus, zou het daar aan gelegen hebben? Ik denk dat er nog een andere optie is: de luchtwegen. In mijn zaak is er airco en de temperatuur stond de laatste tijd nogal laag en boven in huis is het vrij warm ... dus ... Luchtwegen serieus toegetakeld. Denk dat het het laatste is. Echter wel veel gerust deze voormiddag met als gevolg dat het nu laat op de avond beter gaat. Maar was wel geen prettig gevoel. Bij elke beweging een pijnscheut om U tegen te zeggen.

Voor mij valt er nooit veel te genieten van de zomervakantie. Dat is hier altijd de drukste periode van het jaar (gelukkig maar!). Maar dat betekent niet dat je niet af en toe eens een dagje vrij kunt nemen zoals vorige week zondag. Ben er dan eens op uitgetrokken samen met een vriendin naar zee. Zoals je in vorig bericht kon lezen. (Zie de massa foto's) Een mens moet er echt af en toe eens op uit of die wordt anders zo zot als een achterdeur. Wat ik ook wel eens graag doe is gaan fietsen. Dan pak ik mijne mountainbike en trek er dan eventjes op het gemak een km of 15 door. Zo ver is dat niet, maar ver genoeg om deugd te doen.

Het is al vrij lang geleden dat er hier nog een weekboek stond. Tja, de tijd vliegt snel ... en voor je het weet ben je weer enkele weken verder. Vooral als je continu bezig bent. Maar zoveel is er niet gebeurd. Ben nog steeds bewust vrijgezel, want ik wil een beetje bekomen van van alles en nog wat. Eigenlijk zelfs van de laatste 10 jaar die relationeel zeer hectisch waren. "Een definitieve lijn trekken onder het verleden", heet zoiets. Heb je tijd voor nodig. Over mijn liefdesleven van de voorbije 10 jaar: ik kan daar geen boek, maar een volledige encyclopedie over schrijven (niet uitgesloten dat ik dat ooit wel eens doe, haha, wordt een bestseller, een mens maakt wat mee). En voel me best wel goed de laatste tijd als vrijgezel. Niet dat ik negatief sta tegenover het verleden, want er zijn heel veel mooie momenten geweest, maar er zijn bepaalde dingen die me geraakt hebben.

Liever gelukkig alleen dan ongelukkig samen, niet waar? Dat betekent niet dat ik geen vrienden of vriendinnen heb ... integendeel ... Maar moest ik morgen de vrouw van mijn leven ontmoeten zou ik niet nee zeggen om mekaar beter te leren kennen. Maar wel niet meer te hard van stapel lopen. Rustig opbouwen. Ik wil geen van die flirtjes meer, maar een serieuze toekomst met iemand. Die flirtjes behoren definitief tot het verleden. Ik ben dat moe! Dat is allemaal leuk als je een jaar of 25 bent, maar eenmaal de 30 gepasseerd ben je daar niet meer in geïnteresseerd en zoek je iemand voor het leven. Dat meisje kom ik wel tegen. Daar geloof ik steevast in. Aanbod genoeg, maar het is wel voor het leven ... En zo'n beslissing maak je niet van vandaag op morgen.

En op onderstaande 2 foto's kan je zien hoe dat hier er vanmorgen bij lag. Een complete puinhoop. Intussen staat alles weer netjes aan de kant, mooi opgeplooid en meer van dat. De voorbije dagen totaal geen tijd gehad voor het huishouden. Er waren voldoende andere dingen belangrijker. Dus een vrije dag was wel gekomen om alles op te ruimen en zelf een beetje uit te rusten. Het is nu nog een paar weken volle bak om dan geleidelijk aan vanaf september iets minder druk te worden. Dat betekent dat je je krachten moet doseren. En waar je een dag hebt zoals vandaag om je te ontspannen of om te rusten je daar ook dient gebruik van te maken. Anders word je ziek omdat je weerstand op 0 gaat. En ziek worden kan ik wel eventjes missen. Het loopt nu al niet veel over inzake recuperatie. Een mens slaapt gewoon slecht bij nachttemperaturen van gemiddeld 25 graden. Gezond kan je dat absoluut niet noemen.

Allez, ik kap er mee, en kruip in bedje.

Dadaaaaaaaaaa!!! Fijne vakantie nog.



Klik op foto voor origineel


foto1: living overhoop



foto2: living overhoop




Koen Godderis

Vrijdag 21 Juli 2006

 
©2002 Koen Godderis