NoordzeeFM wordt Q-music 

Het Nederlandse radiostation NoordzeeFM heet vanaf september 2005 Q-music. Het station wordt meer een DJ radiostation en het entertainmentgedeelte gaat uit de programmering.

NoordzeeFM wordt Q-music. "Het entertainmentgedeelte gaat eruit", vertelt persvoorlichter Michiel van Rijswijk van NoordzeeFM. "Q-music wordt meer een DJ radiostation en dit houdt in dat er minder gepraat gaat worden dan nu."

De wijzing in de formule van het radiostation heeft gevolgen voor het personeel. Van Rijswijk laat weten dat als je entertainment weghaalt, het zijn weerslag heeft op de redactie van Showtime en op de werkzaamheden van Albert Verlinde, Gordon, Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé. "De vraag is of je je nog thuis voelt bij de veranderde formule van de zender", zegt van Rijswijk. "De komende weken worden hierover gesprekken gevoerd met de presentatoren." Na de gesprekken wil de zender pas duidelijkheid geven over het lot van de gezichten en stemmen van NoordzeeFM.

Het deskundigenpanel, bestaande uit onder ander Peter R. de Vries, Wilma Nanninga en Fiona Hering, verdwijnt in de nieuwe opzet van Q-music. "Deze verandering wordt in de loop van de maanden afgebouwd", vertelt de persvoorlichter. "Het is niet zo dat morgen alles anders is, dat kun je je luisteraars niet aan doen." Van Rijswijk laat weten dat het panel van deskundigen wel volledig verdwenen is in september.

De slogan van het nieuwe radiostation is 'Q is good for you' en de zender wordt gepositioneerd als een jong volwassen popstation met een 'positieve en opgewekte sound'. De muziek speelt een belangrijke rol. De zender laat weten dat 'een goed gevoel centraal staat in alles wat Q-music is en doet'.

Nieuws: Radiovisie.be

KG-redactie

Donderdag 16 Juni 2005

 
©2002 Koen Godderis