Koen's weekboek 14 juni 2004

Dag jongens en meisjes,

het is maandagavond en dat betekent dat m'n weekend er op zit. Het mijne eindigt altijd één dag later, maar begint ook pas één dag later ... Je hoeft je dus niet verongelijkt te voelen, haha!

Het was eigenlijk best een drukke week, zowel professioneel als privé. Vorige week maandag was er de persconferentie te Aalst en toen ik thuiskwam begon ik meteen aan nog een pak andere zaken. Druk begon de week en eindigde ook zo. Maar dat heb ik liever dan dat ik niet weet wat gedaan. Met afgelopen zaterdag als absolute topdag. Het was bijzonder druk met m'n zaak. Aan het einde van de dag was m'n tubeke dan ook meer dan leeg. Hoewel ... die avond moest ik nog naar een vriendin een eindje van bij me thuis vandaan.

Ik had alvast 2 kleine cadeautjes voor de kleintjes meegebracht. Een minibal voor Maxim van 2 jaar en een schildpadkettingetje voor Amber van 4 jaar. Normaal breng ik eigenlijk nooit een cadeautje mee als ik bij een vriendin ben met kindje(s), maar nu dus wel. Ik hou heel erg van kinderen en vond dat wel eens leuk een keertje iets mee te doen. En ja hoor, die kleine Maxim was razend enthousiast. Ik wou nog zo graag het cadeautje helpen openmaken omdat het wat moeizaam ging, maar geen sprake van hulp. Ik zag die kleine pagadder Maxim denken: I can handle it, blijf jij daar maar mooi af. En ja hoor, nog maar net gedacht of het verpakkingspapier moest er al aan geloven. Hoewel er 2 cadeautjes inzaten had hij maar oog voor één ding: die knal rode minivoetbalbal. Meteen begon hij ermee te spelen. Maar dat was van vrij korte duur, want de mama besloot de kindjes maar weer in bedje te stoppen. Veel heeft m'n vriendin niet aan me gehad, want het duurde niet lang voor ik geveld in de zetel lag ... het grootste kindje had nog het meest van al z'n slaap nodig.

En wat van zondag dan? Ik moest gaan bijzitten in een Kortemarks stembureau, maar had me grondig vergist. Ik kom daar dus om 8 uur aan in het stembureau en bleek dat het om 7u30 was dat ik daar moest zijn. Resultaat van deze vergissing? Een plaatsvervanger had m'n plaats al ingenomen. En daar had ik nu eens helemaal niets op tegen sè. Meteen m'n hele voormiddag vrij. Om vooral te rusten, want ik zat er echt door. En wie zegt zondag, zegt ook verkiezingsuitslagen. Ik heb het dus allemaal gevolgd vanuit m'n luie zetel. En heb er reuze van genoten. En wat van de uitslag? Heerlijk. De meeste mensen die ik persoonlijk ken bij de CD&V en Vlaams Blok zitten alvast in het parlement of worden straks minister. Wat kan een mens nog meer gaan verwachten? Heb alvast al naar de desbetreffende personen m'n oprechte felicitaties gestuurd. Het worden alvast moeilijke onderhandelingen aangezien Yves Leterme weigerachtig staat tegenover een coalitie CD&V-N-VA -Vlaams Blok. Maar veel keuze is er niet om een coalitie te vormen. Ik hoop dat Yves zich maar niet vastrijdt. Buiten een coalitie CD&V- Vlaams Blok zie ik enkel maar grote problemen. 3 maanden geef ik zo'n Paars-Roomse coalitie, niet langer! En wie wordt dan kop van jut? Juist, Leterme, want hij heeft geweigerd met het Blok in zee te gaan terwijl de helft van de CD&V kiezers helemaal geen graten zien in een volledig rechts Flamingante coalitie.

Enfin, het zijn mijn zorgen niet. We zullen wel zien, maar ik hoop alleen dat er ook respect is voor dat miljoen Vlaams Blok-kiezers en op z'n minst met dat Blok gesproken wordt. Wie of wat regeert interesseert me geen sikkepit. Als er maar een goed beleid komt! En volgens mij kan dat perfect met een coalitie CD&V-NVA-Vlaams Blok.

Tot volgende week.

Liefs

Koen
xxx

Koen Godderis

Maandag 14 Juni 2004

 
©2002 Koen Godderis