ZatteVrienden.be: Koen's reactie

Ja, ik weet het, de admins van ZatteVrienden.be en de rest van puberend Vlaanderen zijn op hun veel te kort pikje getrapt.

En daar kunnen ze niet tegen. Zal me dan ook straks via deze weg verdedigen, want er staan veel onwaarheden (euh ... zever, lol) in hun tekst. Om nog maar niet te spreken over de comments.

Zie hier alvast het bewuste opiniestuk. (Word) Niets vermoedend dat dit later de aanleiding zou vormen voor een hevige verbale discussie.

Later meer ...

Komt ie dan, de reactie!

Wel, wel, tot waar een totaal onschuldig opiniestukje allemaal kan leiden. Een hevige discussie op het internet tussen voor en tegenstanders van mijn persoon. En tussen voor en tegenstanders van mijn mening omtrent het vrij amateuristische Vlaamse blogland. En Vlaamse medialandschap tout court.

Kijk, ik heb echt niets tegen ZatteVrienden.be en wou hen zeker ook niet vergelijken met GeenStijl.nl, want dat zijn appelen met peren vergelijken. De eerste is een weblog waar alles wordt gepost wat enigszins met fun te maken heeft. De tweede is dan weer een overwegend politiek satirisch getinte weblog. Toegegeven, af en toe hebben sommige ZV-admins de pretentie om zich toch een beetje te meten met GeenStijl.nl. Voor wie het optreden van ZatteVrienden.be in het programma Recht van Antwoord heeft gezien, vond ik de reactie van admin "Domi" er een beetje over. Hij haalde er GeenStijl.nl aan als meetpunt. En ik moet ook zeggen dat ik soms merk dat men inhoudelijk bij ZV zich probeert te meten met GS. Vandaar dat ik het had over 'zwaar door de mand vallen'. Persoonlijk ken ik een beetje het politieke schouwspel en ook wat zich afspeelt achter de mediaschermen en dan moet je iets gewichtiger zijn in je commentaren. Iets schrijven wat je uit goede vertrouwde bron weet. En dat zie ik niet bij ZV. Integendeel, men gaat er af en toe volledig mee strike. 'Tegen de grond' dus. Ah ja, zolang die mensen er lol aan beleven, why not? Veel succes nog aan ZV.

Mijn klaagzang richt zich echter vooral tot de volledige Vlaamse media die er weinig tot niets van bakken. Tja, we krijgen de maatschappij die onze politieke leiders al jaren hebben gecreëerd. Een afgeremde, ondynamische, kunstmatige en onsamenhangende maatschappij. Zo werd elk privaat media-initiatief doorheen de jaren via politieke weg gefnuikt. Vroeger was dat Radio Contact en het ketenverbod (CVP-mediaminister Eric Van Rompuy), later was dat VT4 met het verbod om uit te zenden in Vlaanderen (CVP-mediaminister Van Rompuy). Gewoon omdat de politiek te weinig controle over onze media zouden hebben naar analogie met dictaturen zoals de voormalige DDR, China, Cuba, etc ...

De toenmalige CVP was al geen haar beter als het huidige zwaar dictatioriale, ondemocratische regime van Verhofstadt-Stevaert-Vandelanotte. Zie het recente optreden van Verhofstadt in het Europees Parlement die er komt pleiten voor uitbreiding van Europa. En oproept om de volksraadplegingen in Engeland en Frankrijk te herzien. Ja, Verhofstadt, diegene die indertijd zo vol was van "de partij van de burger". Dan mogen de mensen al eens gaan stemmen over de uitbreiding van de EU en als dat niet naar zijn mening is, moet er maar aangedrongen worden tot het in zijn kraam past. Zoiets is eigen aan dictators. Die houden ook geen rekening met de mening van de burger. 'k Vond de regelrechte mokerslag van die fel uithalende Brit (bis) in het Europees Parlement dan ook meer dan terecht. Verhofstadt was meteen herleid tot de afmetingen van het kopje koffie op zijn desk.

Wat we nodig hebben, zijn vrije media zoals in Nederland, en niet de van oudsher door de Overheid gecontroleerde Staatsmedia zoals onze Vlaamse krantengroepen, VTM, VRT, etc ... Een vrije Vlaamse mediamarkt waar veel spelers hun ding kunnen doen. En dat met gelijke wapens (lees: zendmiddelen)! Zoals daar zijn: diverse professionele weblogs. Diverse landelijke radiozenders. In 2007 komt dat er trouwens op radiovlak aan want de Raad van State heeft zowat alles geschorst wat maar te schorsen viel. En vernietigt in 2007 op basis van artikel 159 van de Belgische grondwet. Op dit moment zijn 16 frequenties van de VRT illegaal aan het uitzenden. Waaronder radio Donna in West Vlaanderen en alle VRT-zenders in Vlaams Brabant. Om van de vernietigde bouwvergunning van de mast in Sint-Pieters Leeuw nog maar niet te spreken. Ook Q-music, 4FM, alle provinciale radiozenders zenden illegaal uit. Zie voor details het artikel: Arresten RvS m.b.t. het Vlaamse radiolandschap.

Vanaf 2007 vernietigt de Raad van State het besluit van 18 juli 2003 van onze goeie vriend Marino Keulen en de toenmalige Paars-Groene Vlaamse regering en worden logischerwijs alle erkenningen en vergunningen waardeloos. Tot grote jolijt *kuch* van de huidige radiozenders ... Meer nog, op alle afgeleverde vergunningen staat er "onder voorbehoud" ... Naar de rechter stappen om schadevergoeding te eisen kan niet. Haha ... en dat de mensen dat allemaal niet weten. Lachen! Als Wallonië morgen naar een rechter stapt om de schorsingsarresten uit te voeren dan zit Vlaams Brabant meteen zonder VRT, Q-music, 4FM, etc ... Maar de rest van Vlaanderen zou het ook al niet beter vergaan. Daar zijn ook een pak radiozenders illegaal aan het uitzenden. Dank U broodje Marino hoor ik alle radiobazen in koor roepen. *KUCH*


Dj Koen in volle actie. En ja, altijd cool blijven
(lol)

Verder wordt er nogal minachtend gedaan over mezelf. So what? Ik haal even een reactie aan uit het gastenboek. Eén van de weinige positieve commentaren, maar allez.

==quote==
Geplaatst door Karel op 05-06-2006:
Koen Godderis is misschien voor veel mensen een onbekende, maar was vroeger toch iemand die als professioneel radiomaker bij Exclusief Brugge en Go Gent zijn boterham verdiende. En die stations haalden toen echt heel veel luisteraars. Daarnaast is die nog steeds dj. Zomaar zeggen dat ie de eerste de beste is, 'k weet ni ze.


Antwoord van Koen:
Heb de meeste uren voor Radio Contact gewerkt (indertijd was Contact een referentie, nu niet meer). Na een paar jaar Vlaamse media was ik het beu, ondanks betere aanbiedingen van onder andere iemand van Topradio die ook voor Kanaal 2 een niet onbelangrijk figuur was indertijd (en nog steeds is?).

Nog niet zo lang geleden heeft de top van de grootste persmaatschappij van Vlaanderen me gevraagd of ik niets kon doen voor hun afdeling radio. En dan bedoel ik wel degelijk een topfunctie met de daarbij horende verantwoordelijkheid. Maar professioneel valt dat (voorlopig?) niet te combineren. Ik keer nog wel terug naar de Vlaamse media, en 't zal niet zijn om het 5de wiel aan de wagen te spelen.

Ik wil zelf aan iets bouwen en niet het zoveelste steentje uit een geheel zijn dat braaf en dom de bevelen volgt van bovenhand (is nu eenmaal de reden waarom ik indertijd met radio gestopt ben).

Bovendien had ik 2 jaar geleden een eigen radioproject maar hebben ze mij doelbewust geen licentie willen geven. Politiek en media, je hoeft mij niets meer wijs te maken. Het gaat hand in hand. Onafhankelijke media in Vlaanderen zijn werkelijk een fabeltje.
==unquote==

Hoewel mijn stellingen steeds op de nodige kritiek kunnen rekenen, zijn er ook mensen met de nodige mediabagage en -ervaring die me weten gelijk te geven. Dat verwondert me niet, want als je echt weet hoe media werkt dan kan je niet anders dan dit Vlaamse medialandschap zo goed als volledig tot op het bot af te kraken wegens amateuristisch tegenover het buitenland. Nogmaals, niet de schuld van de mediamensen zelf, maar van onze bekrompen dictatoriale politieke leiders die de Vlaamse media van oudsher willen in hun macht hebben en manipuleren. Met de nieuwe mediatechnieken komt daar uiteindelijk een einde aan. En vallen er meer en meer lijken uit de kast. Zoals bij de VRT. Pas nu wordt duidelijk hoe gemanipuleerd de berichtgeving wel is van alles wat niet in het VRT-kraam past.

En dat onze politieke leiders weten dat het einde van de mediadictatuur in zicht is, bewijst het nieuwe VRT-decreet waarbij de Vlaamse politiek opnieuw de VRT bestuurt. Niet omdat men dat zo graag doet, maar dat gebeurt onder druk van Europa ten einde aan zware veroordelingen te ontsnappen inzake oneerlijke concurrentie. De VRT krijgt veel te veel geld en houdt al van oudsher de private mediasector in haar greep door hen financieel droog te leggen. Daar komt straks via Europa een einde aan. Schone liedjes kunnen lang duren, maar niet eeuwig. De communistische rode hamer en sikkel verdwijnen meer en meer uit ons Vlaamse politieke bestel en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Meer democratie, minder dictatuur.

Ik wil een vrije media in Vlaanderen. En daar zullen onze huidige politieke leiders niet voor zorgen. Hoe hard die ook schreeuwen dat ze zelf als "democraten" mogen aanzien worden. Maar in werkelijkheid schuilt in allen van onze politieke leiders meer dictatuur dan democratie. Allemaal bang om hun ministerpostje te verliezen. Nu ja, de peilingen geven aan dat Paars volgend jaar mag ophoepelen. Dat werd meer dan tijd. Nu nog België zo rap mogelijk splitsen en dat zal al een grote stap voorwaarts zijn. Dit hebben we te danken aan Europa. Was Europa er niet dan was Vlaanderen nu nog steeds niet enkel officieus, maar ook officieel het China van Europa.

Voilà, dat was mijn reactie.

Als de ZV-lezer hier 10% van begrepen heeft, ben ik al heel blij. En waarom doet de ZV-lezer me toch steeds denken aan Herman Berghuis (Video 1, 2)? Lacheuuuh!

I'm a dancer ... yeah!

Koen Godderis

Maandag 05 Juni 2006

 
©2002 Koen Godderis