VB 6015 eindelijk via korte golf

Het programma ZwartofWit van volksvertegenwoordiger Jürgen Verstrepen (Vlaams Belang) start nu zondag met uitzendingen voor heel Europa via de traditionele korte golf (SW/KG). De uitzending zal op zondagmiddag van 11 tot 13 uur Vlaamse tijd te ontvangen zijn via de frequentie 13680 KHz. De analoge kortegolfuitzendingen gebeuren met een 250 kW zware zender vanuit een niet nader bepaalde locatie in Europa. (het zesvoudige vermogen van de geplande digitale uitzendingen) ZwartofWit zal met een gewone wereldradio te ontvangen zijn in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, de Scandinavische en vroegere Oostblok landen.

Via deze analoge frequentie zal ZwartofWit een groot luisterpubliek bereiken in combinatie met de digitale MP3 internetarchivering en podcasting van de uitzending op buitenlandse servers. De goedkoopste wereldontvangers zijn in Vlaanderen verkrijgbaar in bijna elke elektrozaak en kosten zelfs minder dan 50 euro. Vlamingen die in het buitenland verblijven tijdens de vakantie kunnen dus nu ook luisteren naar het programma van de vrije meningsuiting via een goedkope wereldontvanger. ZwartofWit zal tijdens de zomermaanden meer aandacht besteden aan “Nieuws uit Vlaanderen”. Het is bijzonder cynisch dat een politiek getint radioprogramma voor Vlaanderen nu haar heil moet zoeken in een ex-communistische regio. Voor de val van het communisme in Europa richtte het Westen meerdere radiozenders op Rusland en het Oostblok om daar de vrije meningsuiting te laten horen. ZwartofWit doet nu het omgekeerde. Voor de digitale uitzendingen (DRM) wacht Jürgen Verstrepen nog steeds op de goedkeuring van de bevoegde radio-instanties in Duitsland en Groot-Brittannië. De piste Duitsland wordt moeilijker met de dag. Door de negatieve stemmingmakerij van Groen heeft zelfs het Duitse ministerie van buitenlandse zaken zich gemoeid met het project.

De verspreiding van digitale kortegolfontvangers is op dit ogenblik nog verwaarloosbaar in tegenstelling tot de analoge radiotoestellen die wereldwijd verspreid zijn. In de eerste Europese etheruitzending van het programma praat Jürgen Verstrepen met Jean Marie Dedecker, Derk Jan Eppink, Hugo Coveliers en Filip Dewinter. Dedecker verklaart o.a. dat hij niet gaat opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006, het Denemarken model zijn streven is en dat hij tevreden is dat de stemmenkampioen van de SP.a (Steve Stevaert) niet meer meedoet aan de verkiezingen. Nu zondag te beluisteren via: 13680 kHz (SW/KG) Uur: 0900-1100 UTC (11 tot 13 uur Vlaamse zomertijd)

Website: www.jurgenverstrepen.be


Beluister de uitzending van zondag 12 juni 2005:

Deel 1 Eppink en Coveliers

Deel 2 Dewinter en Dedecker.


Stream 1:

Deel 1: http://cjoint.com/data/gmmNCNLY15.htm

Deel 2: http://cjoint.com/data/gmmO3QD7qx.htm


Stream 2:

Lazernet: streams.lazernet.be

KG-redactie

Vrijdag 10 Juni 2005

 
2002 Koen Godderis