Lordi wint Eurosong 2006

Lol, hahaha,

de monsters uit Finland hebben Eurosong 2006 gewonnen.

In Griekenland (Athene) staken ze met kop en schouders boven de concurrentie uit met hun stevig nummer "Hard Rock Halelujaaa".

Veel zal ik er niet over zeggen. Alleen dat het een lekker nummer is en dat ze verdiend gewonnen hebben. Als je goed luistert hoor je zelfs een stuk uit Living on a prayer van John Bon Jovi.

Klikken op onderstaande foto voor de videoclip!




Lordi ontmaskerd

Ondertussen is er veel te doen geweest omtrent de ontmaskering van de groep. In tegenstelling tot wat de groep absoluut wil vermijden, zou de frontman van Lordi al letterlijk ontmaskerd zijn geweest door het Duitse Der "Bild". Het zou gaan om een 31-jarige Fin luisterend naar de naam Tomi Putaansuu. Zie hier voor foto (1, 2).


Kate niet door halve finale

Kate Ryan, onze Belgische inzending, raakte afgelopen donderdag niet door de halve finale. Videoclip nog eens zien? Klik op onderstaande foto. Daar was ze te gast in het programma van Robert Jensen op RTL5 Nederland.

Downloaden van haar optreden op Eurosong kan je hier. Klik op "free", daarna seconden laten aftellen alvorens te downloaden.




Commotie omtrent subsidies Kate Ryan

Ondanks handgemaakte schoenen van 1.000 euro, oorbellen van 5.000 euro, een jurk van 7.500 euro (betaald via de VRT met uw centen) en een cadeautje van nog eens 60.000 euro belastinggeld van Bert Anciaux, is de Meerhoutse Katrien Verbeeck, aka Kate Ryan, zelfs niet kunnen doorstoten naar de finale van het Eurovisiesongfestival.

60 000 euro van de kant van Bert Anciaux en nog eens hetzelfde bedrag van de kant van de VRT maakt 120 000 euro. Beetje van het goede teveel?

De 120.000 euro uit uw en mijn zak werden zogezegd gebruikt om in de nieuwe Europese landen het stemgedrag te beïnvloeden. In april reisden de zangeres en haar entourage naar Macedonië voor een ontmoeting met de Macedonische kandidaat, een optreden op de staatszender en een interviewdag voor de schrijvende pers. Daarna volgden andere 'strategische' landen: Kroatië, Slovenië, Duitsland, Griekenland, Malta, Cyprus, Zweden, Letland en Turkije. Na een korte tussenstop in Brussel werd de rondvaart afgesloten in Polen, Oekraïne en opnieuw Duitsland.

Herman gaat helemaal hard. Onze volgende inzending! Hebben deze subsidies dan voor bepaalde partijen iets opgebracht? Jawel, want in functie van de kijkcijfers heeft de VRT het onderste uit de kan gehaald. En Bert Anciaux van zijn kant is door het geven van subsidies (geld van de burgers) een paar keer op TV gekomen. Zijn tactiek om zoveel mogelijk in de gunsten te lopen van de VRT door met belastingsgeld de VRT achter zijn kar te spannen, scheerde nogmaals hoge toppen. Op deze manier krijgt zijn partij SPIRIT naar de komende maanden de nodige extra uitzendtijd op de VRT.

Conclusie? De VRT en Bert Anciaux heel tevreden. De belastingbetaler werd als vanouds schaamteloos gepluimd en zij, VRT en Anciaux, zijn er alleen maar beter van geworden. Plezierreisje naar Griekenland voor het hele VRT-team en Bert Anciaux inbegrepen. "Links lullen, rechts vullen", het werkt.


Herman Berghuis gaat hard

Oplossing? We naturaliseren het Nederlandse Idool Herman tot Belg. Als Verhofstadt dat kan met Hirsi Ali dan moet dat ook kunnen voor Herman Berghuis. Alle pijlen gericht op Herman. Hij wordt de Belgische Eurosong-hoop in bange dagen. Herman gaat helemaal hard! Extra: Special (25 mei '06) Herman Berghuis bij Jensen.


Nederland geeft punten

Bonus: Paul De Leeuw (video) geeft de punten voor Nederland. (Lol) Maar niet iedereen kon er mee lachen. Zoals daar zijn: De Engelsmannen van de BBC! "De presentatoren in Athene, Sakis Rouvas en Maria Menounos, vergeleek hij met Will and Grace uit de gelijknamige serie." Voor alle duidelijkheid. In de Tv-serie wonen Will en Grace samen, hoewel ze geen koppel zijn. En waarom niet? Grace is hetero en Will is ... homo. Net als Paul de Leeuw. Vandaar de grapjes. Maria Menounos is een actrice in Hollywood met Griekse roots en Sakis Rouvas is een bekende Griekse zanger.

Koen Godderis

Zondag 21 Mei 2006

 
©2002 Koen Godderis