Einde column RadioActief.be

Voor er weer de grootste roddels uitbreken over het niet meer verschijnen van de column op RadioActief.be .... het volgende.

Er was afgesproken om elke week op dinsdag de column te laten verschijnen. Waarom? Op maandag ben ik vrij en kan ik me daar mee bezig houden. Maar ... ik kon die column niet altijd afwerken op maandag. Enerzijds zit ik vaak in Brussel, anderzijds bekom ik graag wat op maandag van de voorbije werkweek. Ik kon wel de garantie geven dat die op dinsdag zou verschijnen, wat dus ook effectief gebeurd is.

Het twistpunt was dus de verschijning van de column. Uiteindelijk werd me voorgesteld om die af te werken op maandag tegen 20 uur. En die garantie kon ik niet geven. Dus stopte op deze manier de samenwerking. Voor mij is zo'n column schrijven niet zomaar iets wat je neerpent, maar waar je toch een beetje bij nadenkt, research voor doet ... m.a.w. daar is een beetje werk aan. En als het lopende band werk wordt dan haak ik af. Ik schrijf zoiets niet in 5 minuten.

Als er nog interessante nieuwsberichten zijn zal ik die als redacteur berichten op RadioActief.be, ik blijf dus redactielid. Zo plan ik nog een recensie van een boek. Welk boek dat is, zal ik niet zeggen, want dan gaan anderen mij misschien voor zijn. En dat wil ik niet. Ik wil wat exclusief nieuws brengen. Zo was het bericht over de 16 geschorste VRT-frequenties een landelijk nieuwsbericht door mij aangebracht.

En wat ik soms lees, als zou ik geen goede relatie hebben met radiovisie of iradio, wat een dikke zever is dat. Ik was bij radiovisie de enige radiiocolumnist die Vlaanderen kende indertijd. Daarna is iedereen mij gevolgd. Wat iRadio betreft. Was het niet van mij of er bestond geen iRadio meer. Op een bepaald moment zei Ben van Haelen tegen mij (die overigens zowat mijn beste vriend is gebleven en nog dagelijks contact mee heb): Koen, ik zie het niet meer zitten. Ben heeft net zoals ik een zaak en het is niet altijd evident om zoiets te combineren. Ik heb toen gezegd dat hij moest doorgaan en ik een strategie zou uitwerken om een boost aan lezers te krijgen. Op heel korte tijd zijn we van 700 naar 1400 lezers gegaan. En later is dat aantal alleen maar verder blijven doorstijgen. Wat die strategie was, blijft uiteraard iets interns, maar Ben haalt vaak bepaalde zaken nog eens boven uit die periode, het was een heel leuke tijd. Intussen is iRadio door LVB overgenomen en daar gebeurt, niets meer. Behalve af en toe nog eens een berichtje, maar dat kan je niet echt een actuele radiowebsite noemen. Enfin, het was een mooie tijd bij iRadio met heel veel plezier. En macht ... Media is macht.

Naast de websites radiovisie, iradio en radioactief zijn er plannen om iets anders te beginnen. Iets wat er in Vlaanderen nog niet is, maar in het buitenland grote successen kent. Ook commercieel. Wat dat is, zal ik niet zeggen. Het heeft overigens weinig met de materie media op zich te maken. Wanneer het project operationeel is, zelfs dan hoeft niemand te weten wie en wat achter het project zit. Ik heb bepaalde zaken geleerd doorheen de jaren. Namelijk, zwijgen ... Het project heeft te maken met een nieuwe vorm van journalistieke media. Iets wat in Vlaanderen nog meer zou aanslaan dan in het buitenland. Een gat in de markt. Het is niet alleen een kwestie van het gat te vinden, maar je moet er ook nog het talent voor hebben om er iets mee aan te vangen. En die ervaring en talent heb ik om dat gat specifiek op te vullen. Samen met andere mensen ...

Je ziet wel ... life goes on! Ik blijf bezig. Zelfs op de laptop vanuit bed op deze dinsdagmorgen, haha ... Moet rusten, want dat was er de voorbije weken niet veel bij.

Koen Godderis

Dinsdag 18 April 2006

 
©2002 Koen Godderis