PERSCONFERENTIE lokale radio

Geachte,

dit is een oproep die ik heb gedaan naar alle benadeelde partijen binnnen de lokale radiosector. Het is de bedoeling de VLD te confronteren met haar daden en de volgende beleidsmensen aan te zetten om de gemaakte fouten waar kan recht te zetten.

Ik ben er heilig van overtuigd dat die troepen verzameld zullen worden en dat er effectief binnenkort een nationale persconferentie komt. Sommigen deden dat al eerder lokaal. Nu wil ik de krachten gebundeld zien! Wat gebeurd is, gaan we niet zomaar over ons heen laten gaan.

We strijden voor een correct politiek beleid dat in functie staat van 'de mensen'. En als het moet tot het bittere eind!

De precieze datum van de persconferentie zal zo spoedig mogelijk doorgegeven worden.

Mvg, Koen Godderis

-----

Goeiemorgen,

iedereen heeft ondertussen wel z'n mening over het resultaat van de lokale radio-erkenningen gegeven. Sommigen deden dat binnenskamers, anderen via een lokale persconferentie. De ene was euforisch om zijn of haar licentie (hoewel de praktijk al gauw de vreugde wel eens heel erg zou kunnen temperen), de andere was razend omwille van het onterecht niet meer erkend worden of het onterecht niet erkend worden in het algemeen.

Wat gebeurd is bij de procedure van de lokale radio's kadert uiteraard binnen een beleid onder de VLD van Verhofstadt dat niet als Oude Politieke Cultuur mag bestempeld worden, maar als Politieke Cultuur uit de Oertijd! De modelstaat van Verhofstadt is er eentje van de omgekeerde wereld. "Wie sjoemelt, liegt of corruptie pleegt, wordt beloond. Wie correct is wordt bestraft." Dit gegeven is volledig naar analogie met de procedure van de lokale radiolicenties. Hoe meer leugens er in het aanvraagdossier stonden, of dossiers indienden die in veel gevallen als ronduit valselijk bestempeld mogen worden, kregen gegarandeerd een licentie. De mensen die correct waren door de waarheid te schrijven en een realistisch dossier opstelden kregen geen licentie. Dit zijn zaken die uiteraard niet kunnen en waar wij tegen moeten ageren. Vandaar dat ik graag de troepen had verzameld gezien om een nationale persconferentie te geven binnen dit kader. Er lopen 17 dossiers bij de Raad van State, er zijn de onderzoeken bij het Parket tegen de Overheid en tegen frauduleuze dossiers, er is het frequentieplan dat niet strookt met de logica en nog tal van andere zaken die verre van normaal kunnen genoemd worden binnen het kader van een correct politiek beleid.

Het is duidelijk dat de VLD de laatste jaren de Vlaamse radiomaker veel schade heeft aangericht en hem heeft belogen en bedrogen. Er is van de VLD beloofd geweest om de commerciële radiosector wat meer ademruimte te geven door de VRT reclameloos te maken. Tot op de dag van vandaag merken wij dat deze belofte dient omgezet te worden in kiezersbedrog waar vooral de radiomakers het slachtoffer van zijn geworden en in veel gevallen niet normaal kunnen functioneren omwille van de nog steeds durende oneerlijke commerciële concurrentie met de VRT. Er is ook de besluiteloosheid om lege dooszenders hard aan te pakken door de vergunning in te trekken. Veel stations waren de voorbije jaren gewoon een doorgeefluik voor een andere zender terwijl dit niet de bedoeling kan zijn van lokale radio. De lokale licenties dienen niet om landelijke radio te maken, maar om lokale radio te maken. De VLD heeft vervolgens de lokale frequenties gebruikt om naast de 2 bestaande commerciële landelijke netten nogmaals enkele landelijke radio's via lokale hoogvermogens te creëren wat uiteraard niet de bedoeling kan zijn van lokale radiolicenties. Het zijn als toppunt net diegenen die in het verleden veel lege dozen hebben uitgebaat die nu beloond werden.

Om iedereen eens de kans te geven zijn beklag te doen op een korte maar krachtdadige manier stel ik voor een nationale persconferentie te geven. Deze zou dan kunnen doorgaan in het Radiovisie-café te Aalst ergens op een weekdag. Ik nodig hierbij dus ten stelligste elk benadeeeld station of project uit om hier actief aan mee te doen. Het kan de volgende regering enkel en alleen maar aanzetten om de fouten die nu gebeurd zijn eventueel recht te zetten. De persconferentie dient ook om de burgers te informeren over de schade die de VLD de voorbije jaren de lokale sector heeft aangebracht door deze gewoon te verwaarlozen. En uiteindelijk binnen het kader van het nieuwe frequentieplan deze op het einde van de FM-band te laten verstikken.

Mailtje sturen naar: persconferentie@koengodderis.be

Alle radiostations worden bij deze uitgenodigd!

Groeten,
Koen Godderis

------

Update:

Inmiddels werd 7 juni 2004 om 10u30 in café Dirk Martens Molenstraat 54 te Aalst (Radiovisie-café) bevestigd. Heel wat mails van stations die een vertegenwoordiger zullen sturen, kwamen intussen binnen. Waarvoor hartelijk dank.

KG-redactie

Maandag 17 Mei 2004

 
©2002 Koen Godderis