Koen's weekboek 14 mei 2004

Dag iedereen,

hèhè lekker uitblazen, 't is weekend. Hoewel het weekend voor mij ook werken betekent gezien ik geen working 9 to 5 job heb, maar zelfstandig ben. Ach ja, het heeft zo z'n voor en nadelen. Een voordeel is dat je je werk wel eens zelf kunt indelen. Een nadeel is dan weer het altijd bezig zijn met je zaak en je draagt ook 7/7 dagen de verantwoordelijkheid. In geval er iets verkeerd loopt, komt het dus allemaal op je nek terecht.

Waarom m'n weekboek er nu pas op vrijdagavond komt? Heel eenvoudig. Heb het vrij druk gehad in m'n professionele activiteiten. Dat kan niet van de voorbije maanden gezegd worden omdat in het centrum waar ik woon de markt vanaf september 2003 onderbroken is geweest wegens wegenwerkzaamheden. Mensen die de straat in moesten waar m'n zaak is, konden dat dus niet. We gaan er aangaande verkoop geen tekeningetje bij maken. Winkel niet bereikbaar is weinig of geen verkoop. Alle handelaars zijn blij dat de werken zo goed als voorbij zijn, maar toch vinden wij met z'n allen dat alles toch wat beter kon gecoördineerd geweest zijn. Coördinatie van wegwerkzaamheden is één van de vele tekortkomingen van de overheid. Er moet naar de burgers toe en vooral handelaars een meer transparante communicatie komen over wanneer, wie en wat. Deze communicatie is er helemaal niet. Maar je kunt niet verwachten van de Vlaamse regering dat zij de voorbije jaren oog had voor dergelijke zaken. De Vlaamse Paarse regering had enkel oog om hun eigen zakken te vullen en de bevolking te pesten met flitspalen en andere kloterijen. Laten we het dan nog niet hebben over de regelneverij. Blauw zou normaal gezien moeten staan voor vrijheid, maar in werkelijkheid ging Vlaanderen de afgelopen jaren gebukt onder een links dictatoriaal regime en werd Vlaanderen omgedoopt tot de DDR van het voormalige Oostblok. Niet verwonderlijk dat we er met Paars heel erg op achteruit zijn gegaan. Er zit geen enkel dynamisme meer in deze maatschappij.

Je kunt in geval Guy Verhofstadt de mensen een tijdje voor de gek houden, maar al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze wel. Liegen en bedriegen is zo een beetje het handelsmerk geworden van Guynocchio. Migrantenstemrecht, jobs, het afschaffen van reclameboodschappen op de VRT, etc ... we kunnen hier nog tot morgen doorgaan, maar dat zullen we even niet doen. Het is duidelijk dat de VLD de 4de partij wordt van het land. Dat blijkt uit diverse peilingen. Volgens een enquete gedaan door Le Soir en de RTBF en eergisteren gepubliceerd haalt de VLD zelfs maar 17% meer van de stemmen. Dat is dus net hetgeen Hugo Coveliers voorspelt: VLD 1/3 van z'n kiezers kwijt. VLD is geen partij van de burger, maar een partij van het establishment. Het rijke profetariaat! Maar zo'n liedjes blijven uiteraard niet duren. Op 13 juni wordt de VLD het vijfde wiel aan de wagen. Meer verdient dergelijke partij zeker niet. Persoonlijk zie ik de VLD-kliek uit mekaar vallen. Een linkerzijde, nl de Vlaamse Linkse Democraten dat blijft dus oude wijn in nieuwe zakken, en een rechterzijde, nl. de Vlaamse Rechtse Democraten.

Trouwens vandaag opgemerkt aangaande heel die santeboetiek van dat domein marinokeulen.be dat m'n hoster zonder dat ik daarvan wist een site van hen er opgezet heeft. Voorheen stond dat domein gewoon geblokkeerd zonder site, maar blijkbaar hebben ze daar zelf een site van hen op geactiveerd. Zal met m'n advocaat overleggen wat ik dien te doen, maar mogelijks vertrekt er een aangetekende brief richting m'n hoster waar dat domein geregistreerd staat om onmiddelijk die site er af te halen, want dat ik dergelijke zaken niet wil gepubliceerd zien terwijl een gerechtsprocedutre loopt. En ook niet erna. Dat was zeker niet de bedoeling van het domein. Enfin, ik tref hier geen enkele schuld. Maar ik was toch wel ff redelijk kwaad te moeten vaststellen dat daar dus zonder dat ik het wist blijkbaar dingen staan. Bij navraag aan een vriend moet dat daar al enkele dagen staan. Enfin, wie gaat er nu gaan denken dat je hoster daarop een site gaat plaatsen??? Ik alleszins niet. Had men het mij vandaag niet gezegd dan wist ik het volgende maand misschien nog niet. Ik heb nog heel wat andere domeinen zoals sport-wear.be, tja wat kan het mij schelen dat zolang ik dat domein niet nodig heb m'n hoster daar een site op activeert? Maar dit is hier wel een domein in procedure ... dus dat vond ik niet echt gepast omdat daardoor de schijn wordt gewekt dat IK daar dingen heb opgezet. Wat uiteraard niet zo is.

Allez, de soep zal wel niet zo heet gegeten worden als ze wordt opgediend. Nog een fijn weekend en fijne week!

Koen Godderis

Vrijdag 14 Mei 2004

 
©2002 Koen Godderis