Digitalisering VRT minimaliseren

OPEN BRIEF t.a.v alle politici en media in Vlaanderen

Beste,

Meneer Bourgeois, U belooft de VRT geen digitale kanalen toe te staan? Ik hou U aan Uw woord! als ik dat zo allemaal lees en hoor, is het dus de bedoeling om binnen afzienbare tijd van de VRT een nieuwe Canal + te maken, VRT+ dus. Zeg maar: een "gratis" betaalkanaal.

Gratis in die zin dat het gratis lijkt, maar uiteindelijk de belastingbetaler er toch voor betaalt. In feite wordt in Vlaanderen straks iedereen verplicht om voor Canal + te betalen, maar dan in de gedaante van VRT +.

Een kanaal à la Eurosport in de gedaante van Sporza. Een soort van commerciële Arte in de gedaante van Klara-TV. Een Nickelodeon/Cartoon Channel in de gedaante van Ketnet-TV. Een kanaal à la CNN met 24/24 nieuws.

En wie gaat dat allemaal betalen? En wat met de private spelers die machteloos moeten toezien dat de Staat/Overheid nog meer dan ooit tevoren radio en tv maakt? Uiteraard zal Europa hiertegen heel hard optreden en zal het rap afgelopen zijn met dergelijke toestanden. Maar allez, Europa zal dus weer eerst moeten optreden alvorens dat heel dat zaakje van de VRT+ opgedoekt wordt? Triest, triest, triest, ...

Dat al die communistjes gelijk Caron, Stassen en andere linkse politici in de Vlaamse regering met zoveel heimwee naar Staatsmedia à la het voormalige Oostblok, Cuba of de Sovjetunie naar dergelijke landen vol dictatuur verhuizen. Wij moeten van hun bedenkelijk communistische gedachtegoed als belastingbetaler toch niet het slachtoffer zijn? Hoeveel gaat dat dus weer niet kosten om heel die zaak op te starten om uiteindelijk door Europa veroordeeld te worden vanwege onomstotelijke concurrentievervalsing m.b.t. de private audiovisuele media? Om nog maar niet te spreken over de schadevergoedingen. Wie gaat dan die schadevergoedingen betalen? Juist, jullie niet hé, maar de belastingbetaler. Die zijn zak is toch onuitputtelijk. Jullie hebben maar te "pakken".

En wie heeft mij al gevraagd of ik wel WIL betalen voor VRT+? Ik heb nu ook geen Canal +, maar gewone kabel en desnoods straks satelliet als het mij allemaal te bont wordt met de prijs voor de kabel.Overigens hoe lang duurt het nog eer we volledig via internet kunnen kijken? http://www.kanalenkiezer.nl Maar nee, we worden weer VERPLICHT vanwege de overheid om voor VRT+ te betalen. Waarom? Omdat dat goed is voor de mensen. (Cf Steve Stevaert). Castro, Ceausescu, Hoessein, ... deden/doen ook alles omdat dat goed is voor de mensen. Ja, wat ZIJ (voor hun eigen zakken) goed vinden. Dat noemt zich dan "democraat".

Gelukkig is er de digitale (r)evolutie, zodanig dat alles sowieso inzake audiovisuele spelers (mondiaal) geliberaliseerd raakt, want alle traditionele Vlaamse politieke partijen hebben van oudsher er alles aangedaan om hun gepolitiseerde mediavrienden van de Persgroep, Roularta en de VRT de mooiste (radio)licentie-cadeautjes te geven, ten einde het duopolie VRT-VMMa te handhaven. En op alle vlakken steeds te beschermen.

Dit land heeft niets van doen met democratie, maar alles met dictatuur. Kijk naar onze gepolitiseerde en gemonopoliseerde media. Wat heeft dit nog met democratie te maken? Er zijn 2 spelers. VRT en VMMa.

Een echte mediamaffia is dat hier, gecreëerd door onze zelfverklaarde "democraten".

Geen groeten voor al die zelfverklaarde "democraten". En dat geldt vooral voor de VLD die er de laatste jaren onder het kwartet Verhofstadt, Dewael, Van Mechelen en Keulen in geslaagd zijn om de media zodanig te liberaliseren, dat we nog 2 spelers overhouden. Leugenaars! Dat is geen liberalisering, maar een monopolisering. Moesten ze zo erg willen liberaliseren was die commerciële overbodige en compleet marktverstorende radiozender Donna van aan de Reyerslaan al lang geprivatiseerd. Het is te zeggen, het zenderpark vrijgegeven voor verkoop. Maar dat is niet gebeurd hé zelfverklaarde liberale democraatjes? En dan maar Verhofstadt show geven over de vrijmaking van de energiemarkt.

Pissed off! ben ik. Net zoals Van Liefferinge. Met jullie mooie "democratische" praatjes daar in de Vlaamse regering. Trekt op geen bal, zeg maar dat ik het gezegd heb.

Het is niet moeilijk om zoals de VRT te scoren. Je maakt tot in de oneindigheid producten die elk op een doelgroep gericht zijn (cf. VRT-radio) ... De belastingbetaler zal wel dokken. Was het niet dat een nieuw "oldie" radionetwerk technisch niet mogelijk was of dat hadden we er enkele jaren geleden ook nog eens bovenop gehad.

Nu er DAB is, mogen we ons aan nog oneindig veel VRT-radiomerken (zoals onze commerciële VRT-zender dat steeds zo mooi verwoordt) verwachten, evenals nu er digitale TV is en we ons aan oneindig veel VRT-tv-merken mogen verwachten.

Nogmaals, wij zullen wel betalen!!! Holééééééééééé .... de zak van de belastingbetaler is oneindig groot. Graaien maar. Komaan zeg.

Hoe het er dan wel aan moet toegaan? De VRT beperkte taken opleggen met een beperkt budget, en klaar is Kees. Weg concurrentieproblemen. Maar ja VRT = politieke zender. En dat zien de zogenaamde "democraten" niet graag verdwijnen. Ah nee, de VRT kunnen ze nog steeds het best gebruiken (zoals links in Vlaanderen al jaren doet) om politiek rechts in Vlaanderen met pek en veren te besmeuren.

Is dat nu zo moeilijk om de private mediasector met rust te laten? De Staat produceert toch ook geen luiers omdat dat beter is voor het welzijn van een baby???

Staatsmedia zijn anno 21ste E voorbijgestreefd. Een beperkte opdracht luidt de boodschap. Maar onze "slimme" politici zullen er wel weer anders over denken. Snugger moet je in elk geval niet zijn om daar in dat Vlaams Parlement te zitten.

Groeten,
Koen

Ps. Tony Mary vraagt als gedelegeerd bestuurder van de VRT voor VRT+ 200 miljoen euro extra bovenop de 300 miljoen euro die de VRT nu al jaarlijks aan belastingsgeld krijgt. Begint U dus maar al een spaarpotje aan te leggen! Voor Tony Mary kan dat geen probleem zijn. Met een jaarlijkse wedde aan de VRT van 300 000 euro (12 miljoen bef belastingsgeld) kan wel iets opzij gehouden worden.


Reacties zijn welkom op: koen@koengodderis.be


Donderdag 23 Maart 2006

 
©2002 Koen Godderis