Uitstel voor radio VB6015

De werkelijke uitzendingen van VB6015 via DRM gingen zondag niet door. Volgens Jurgen Verstrepen, Vlaams Parlementslid, was dit te wijten aan een boycot. Het Vlaams Belang gaat vanaf volgende zondag via Engeland in plaats van Duitsland uitzenden wegens een nog beter zendbereik.

Persbericht Jurgen Verstrepen:

In tegenstelling tot de aangekondigde plannen zou het radiosignaal uitgezonden worden vanuit Groot-Brittannië (Rampisham) en niet Duitsland (Juelich).

In Vlaanderen werd de afgelopen dagen, door de politieke tegenstanders, opzettelijk foute berichtgeving de wereld ingestuurd. Het programma zou zogezegd een “propagandakanaal zijn van extreemrechts dat bol staat van racisme en oproept tot volkerenhaat”. De heer Verstrepen betreurt het feit dat politieke haatcampagnes vanuit Vlaanderen geëxporteerd worden over de landsgrenzen heen om het programma van de vrije meningsuiting tegen te houden.

Jürgen Verstrepen heeft het programma overhandigd aan de radioprovider en de bevoegde zendgemachtigden in Groot-Brittannië voor een screening van de inhoud. Wegens de korte tijdspanne werd besloten om de lancering via digitale radio-ether 1 week op te schuiven.

Het programma ZwartofWit VB6015 is volledig conform de internationale radiowetgeving die duidelijk bepaalt dat politieke en religieuze uitzendingen van welke aard dan ook toegelaten zijn op korte golf, analoog en digitaal.

Jurgen verstrepen benadrukt dat de inhoud van het programma een mix is van nieuws, politieke analyse, entertainment en muziek zoals contractueel overeengekomen met de radioproviders. ZwartofWit zal verder strijden via de nieuwe digitale media in Europa voor de absolute vrije meningsuiting.



Audio: Beluister aflevering 1

Websites: jurgenverstrepen.be, vlaamsbelang.be, Radiovisie.be, iRadio.be en lvb.net

KG-redactie

Dinsdag 31 Mei 2005

 
2002 Koen Godderis