Koen's weekboek 5 mei 2004

Dag vrienden en vriendinnnen,

met mij alles OK en hopelijk voor u hetzelfde. Afgelopen nacht toch wel iets heel erg schokkends meegemaakt. Ik was gewoon op zoek naar "verkiezingspolls" via Google, maar kwam opeens op een site terecht die het had over Marc Dutroux. Ja en? Zou je dan kunnen zeggen. Toch niets speciaals? Awel, het betreft dat artikel van The Sprout. Je weet wel dat Engels-Brussels blad dat bepaalde zaken publiceerde. De publicatie van het artikel werd echter niet door iedereen in dank afgenomen.

Wat wil nu het toeval? Die zaken zijn gewoon blijkbaar overal op het internet te vinden. Zo werd gelinkt vanop de site dominiek.be naar het bewuste artikel. Toch wel even waarschuwen voor de mogelijks schokkende beelden. Voor de gevoelige kijkers, gelieve dan ook deze Dutroux-The Sprout - link niet aan te klikken. (Te bekijken in PDF-formaat met behulp van Adobe-acrobat reader) Zelf weet ik maar half waarover het gaat en zou het eens van naderbij moeten bekijken. Heb daar nog geen tijd voor gehad.

Die zaken mogen dan wel uit de handel zijn genomen, maar je vindt het gewoon via het net. Zo ook de foto's van Diana tijdens haar overlijden in de wagen waren verboden, maar zijn eveneens overal te vinden. Tegen internet strijden is een gevecht dat je nooit kan winnen. Je kunt er hoogstens enkele mensen mee aanpakken, maar nooit iedereen. Zo zijn heel wat homevideo's verspreid geweest via het internet tegen de wil van de betrokken personen zelf. Denk maar aan Jordan aka Katie Price, Pamela Anderson in alles onthullende poses met Tommy Lee, Paris Hilton die oraal het beste van zichzelf geeft samen met Rick Salomon, etc ... Ook de muziekmaatschappijen zijn razend, want er wordt muziek gedownload à volonté. De muziekindustrie dacht van het internet-varkentje evenentjes te kunnen wassen. Helaas, daar ook pindakaas!

Persoonlijk wist ik wel dat internet een machtig medium was, maar dat het zo machtig was ... dat wist ik nog niet. Tot volgende week!

Koen Godderis

Woensdag 05 Mei 2004

 
©2002 Koen Godderis