Start radio VB6015 via DRM

Het Vlaams Belang start op zondag 29 mei met een eigen digitale radio VB6015 waarop Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen na ruim een jaar opnieuw Zwart of Wit zal presenteren.

De uitzendingen blijven in een eerste fase beperkt tot zondag tussen 11 en 13 uur, maar vanaf januari 2006 wil de partij met een volwaardige zender uitpakken. Zo werd donderdag op een persconferentie aangekondigd.

Daarop werd ook het Vlaams Belang Mediaplan voorgesteld. De partij pleit onder meer voor een onafhankelijke mediaregulator die op de objectiviteit en neutraliteit van de openbare omroep moet toezien.

De VRT moet uit de commerciƫle logica. Het inkomstenverlies kan worden opgevangen door middelen uit de verkoop van Radio Donna en de VRT-aandelen in de VAR. In het digitale televisielandschap moet de VRT een open air kanaal blijven, en krijgen de Vlamingen die de VRT niet willen ontvangen een multimediacheque van 80 tot 90 euro.

Verder moeten voor het Vlaams Belang de regels voor landelijke radio's versoepeld worden. De digitale pers en media moeten ook steun krijgen en voor regionale televisiezenders moeten twee zendgemachtigden per gebied toegelaten worden.

Persbericht Vlaams Belang

Zaterdag 28 Mei 2005

 
©2002 Koen Godderis