Koen's weekboek 30 aug. 2004

Hallokes,

sta me toe eerst eens goed te blazen pffffffffffffffff .... was al om 2u30 wakker vannacht. Miljaar wat is dat vroeg. Dacht van even opnieuw te kunnen indommelen, maar dat lukte niet. Dan even de tv opgezet. Je kent dat wel: nieuws bekijken op VTM, VRT, Sporza, teletekst zien, etc ... en opnieuw en opnieuw en maar niet kunnen slapen. Ik heb er trouwens de pest in om putje nacht naar beneden te gaan om een glas water, want dan moet ik het alarmsysteem uitschakelen en heb daar niet zoveel zin in. Ik slaap dan nog half en half en ken mezelf. Verkeerde code intikken en heel Kortemark wakker om 2u30 's nachts.

Het is al eens gebeurd dat ik een verkeerde code ingaf en de politie kwam met volle vaart af voor een alarmsignaal. Heb trouwens ooit eens voorgehad dat het hold up alarm afging, wat de hoogste alarmcode is, maar dan wel op het alarmcircuit van de zaak en niet van de privé. Het was evenwel niet mijn fout. Een kindje had ongemerkt wat zitten prutsen en komen opeens 3 combies van de politie tegen het eenrichtingsverkeer in de straat ingestoven met loeiende sirenes en getrokken wapens. Ik sta daar dus niets vermoedend met nog andere mensen in m'n zaak en die politie maar op zoek gaan naar de gangsters. Wist gewoon niet wat er aan de hand was. Alles was in de straat geblokkeerd, de combies stonden dwars over de weg en iedereen maar kijken wat er gaande was. Gelukkig is dat maar 1 keer voorgevallen en blijft het bij die éne keer.

Was ook al eens eerder heel hard geschrokken. Maar dat voorval dateert van heel in het begin dat ik de zaak had. Ik lig dus bij m'n vriendin heel erg op 't gemakskes in de zetel en belt opeens iemand dat ze ingebroken hadden in de zaak en het alarmsysteem was afgegaan. Later bleek het gewoon te gaan om een technisch defect. Was ik geschrokken zeg! Maar ja, een alarmsysteem heb je nu eenmaal nodig in de branche waar ik in zit of de verzekeraars willen je niet verzekeren. Zo simpel is het. Geen alarm en al de rest van de beveiligingsmaatregelen is geen verzekering.

Trouwens 't was Annelies Van Herck vannacht met het VRT-Nieuws. Dat meisje lijkt als 2 druppels water op m'n ex waar ik enkele jaren mee samen was en lijkt me wel een vriendelijk en aangenaam iemand op het eerste zicht. Ze doet het ook bijzonder goed. Maakt geen fouten een oogt ook mooi. Van alle nieuwsankers vind ik ze het beste. Niet omdat ik haar wel graag heb, maar gewoon objectief gezien. Het VRT-nieuws is er trouwens in alle opzichten ferm op vooruit gegaan. Ze zijn veruit het meest bekeken in vergelijking met het VTM-nieuws en terecht, want dat VTM-nieuws is ook niet meer wat het geweest is. Hun duopresentatie was veel aangenamer. Maar ja, ze blijven daar maar alles kopiëren van de VRT. En mensen kiezen voor het origineel en dat zit bij de VRT. Ook wat Q-music betreft. Het is een gewone kopie van Donna.

Vandaag is m'n vrije dag, maar die vrije dag is nooit vrij, want de maandag begint met het inkijken van m'n agenda. En tegen dat de agenda doorgenomen werd, is het middag. En dan nog wat werken in de winkel en 't is avond ... en dat was dan m'n vrije dag. Een zelfstandige heeft dus nooit gedaan. Maar ik moet maar eens wat meer tijd voor mezelf vrij maken. Denk dat ik er ne keer ferm zal invliegen komende week en ga "daten". 't Wordt maar eens tijd dat ik een vrouwke voor het leven kies. En daar gaan we komende week ne keer rap werk van maken sè. En kinderen ook. Eventjes kijken op de kalender. Die kleine komt er dus pas ten vroegste tegen mei-juni 2005. Dat duurt dus 9 maanden. Ik vraag me af waarom dat bij die vrouwen allemaal zo lang moet duren. Kan dat echt niet rapper? Ik ben 30 en ik wil niet over 9 maanden een kleine maar over een paar weken. NU dus! Al die zever van die 9 maanden, rap gaat ook. Ik EIS 9 "weken"!

'k Ga me ne keer schrap zetten en me settelen. Huisje, tuintje, kindjes ... of wacht eens, misschien beter daten met iemand die al een kindje heeft. Voilà, dan is dat meteen ook geregeld. Ziezo, je ziet, als ne mens een beetje nadenkt, dan komen we er meteen direct uit. En nu vooral niet vergeten te lachen hihi ... Hey, en 'k heb goed nieuws over dat meisje van Lanaken. Heb haar deze week aan de telefoon gehad aangaande een paar ernstige zaken die haar zijn overkomen en ze komt ne keer af naar mij. Allez, ik kijk er al naar uit! Maar zal braaf zijn hoor, ze heeft een vriendje.

Wat de radio aangaat stuur ik m'n verweringen op de argumenten van de advocaat van de Vlaamse regering komende week naar de Raad van State. Dit alles met betrekking tot 2 lopende dossiers ter vernietiging van 2 radioerkenningen. Daarna volgt de uitspraak door de RvS. Ik hou je op de hoogte, maar ik zie het vrij positief in, want er werd "letterlijk" een procedurefout bij het Vlaams Commissariaat voor de Media gemaakt. Geen discussie mogelijk. Vernietigen die handel! Anders wordt het Europa.

Koen Godderis

Maandag 30 Augustus 2004

 
©2002 Koen Godderis